Prinsessan och den fasansfulla Björnen

prinsessa_o_bjornen_09.tif

För tre år sedan fick jag ett mail från en förskola med barn nästan uteslutande från Somalia. De tyckte väldigt mycket om Prinsessböckerna. Favoriten var När Prinsessor fyller år där det förkommer trollformler. De hade en önskan. De ville att Prinsessan åkte till Somalia och trollade bort ”Krigsgubbarna” Jag blev väldigt rörd över deras önskan och funderade på vad jag skulle kunna göra. I Prinsessvärlden finns inte Somalia eller något annat land heller så jag fick ta mig an problemet från en annan vinkel. Jag fick en idé.  I skogen runt Prinsessans slott har en fasansfull Björn tagit över och tvingat alla skogens djur på flykt. Djuren flyr hem till Prinsessan och ber om hennes hjälp.

Tack vare den här historien fick jag dessutom möjlighet att låta Prinsessan be om hjälp för första gången. Hon har ju tidigare alltid klarat allting själv. Nu var det dags för henne att samarbeta.

prinsessa_o_bjornen_23.tif

Jag gör sällan hela original längre. Scenen där djuren samlas i köket delar jag upp. Jag gör köket för sig och de djur som ska finnas där för sig. Detta för att slippa göra om allt ifall någon detalj i målningen misslyckas. Bättre att göra om små detaljer än att bli tvingad att göra om HELA målningen vilket skulle ta onödigt många dagar.prinsessa_o_bjornen_22.tif

Det hela liknar ett dockskåp där jag plockar in det jag behöver. På ett seminarie på bokmässan i Göteborg kallade Sarah Sheppard detta för Kantarellteater. Bra namn som jag hädanefter ska kalla detta sätt att jobba.

prinsessa_o_bjornen_17.tif

prinsessa_o_bjornen_11.tif

 

Dela med dina vänner...Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Tumblr
Tumblr
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 tankar kring ”Prinsessan och den fasansfulla Björnen

  1. Charlotta

    jag blir lika rörd varje gång en vuxen tar barns tankar, känslor eller idéer på allvar. Så fint gjort.
    Vi har signerade böcker hemma och som vi läst böckerna. Pekat och valt diadem örhängen och skor och lärt oss nyA trollformler och njutit av bilderna prinsessor som hittar på så mycket skoj och båda mina barn har gillat böckerna flicka och pojk.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.